Doček Nove godine – Destinacije i letovi

Doček Nove godine – Destinacije i letovi

            Idete li negde za doček Nove godine, da stojite pod vatrometom ili ispijate vino, odbrojavate sekunde do novog početka? Ili pak ostajete kod kuće uz božićne filmove ili kičasto nakinđurene pevaljke? Bilo kako bilo, praznici su, iako ih ne volite, dobar razlog da šmugnete iz grada, otputujete negde i iskoristite slobodne dane koje možda i nemate jer popis. Ovo je poslednji momenat da ugrabite neke karte, a evo nekoliko predloga:

            Berlin, Nemačka

Izvor: Visitberlin

            Berlin je gradčina za sebe, drugačiji od svih ostalih kolega, konglomerat i užitak. Hrana, urbana kultura, hipsteraj, zabava i mir u jednom. Bio sam i idem ponovo, za par dana. Zavolećete ga na prvi pogled ili biti ravnodušni, ali takvi gradovi su najbolji. Obiđite zgradu parlamenta sa koje se pruža divan pogled, muzeje sa bogatim postavkama, pre svega iz Drugog svetskog rata, trgove i parkove. Let iz Beograda, kompanijom EasyJet od 31. decembra do 7. januara košta 116 evra po osobi. Iz Niša se do Berlina može putovati od 30. decembra do 3. januara kompanijom RyanAir za 98 evra.

            Malme, Švedska

            Malme, kažu biser kulture i zabave u Švedskoj, od Kopenhagena ga deli samo most Oresund, najduži most u Evropi, koji je sam po sebi velika atrakcija. Gledao sam ga sa Danske strane, a lično ga, zaludjen arhitekturom, znam po uvrnutoj beloj zgradi, Turning Torso, visokoj 54 spratova. Sa vrha se vidi dosta toga: grad, susedni grad, more, zaliv i sve što treba. Let iz Beograda od 27. decembra do 3. januara preko kompanije WizzAir košta 100 evra. Za isto toliko se može pazariti let iz Niša, istom kompanijom, od 31. decembra do 7. januara.

            Istanbul, Turska

Izvor: Missliberty

            Istanbul, grad o kom se mnogo priča, zavodnik koji nikoga još nije ostavio ravnodušnim, barem koliko ja znam. Ogroman, haotičan, ušuškan i neodoljiv. Pijace, trgovi, ptice, mostovi, džamije, ljudi. Svi ti mirisi i ukusi. Volite li cenkanje? Za kartu se baš ne možete cenjkati, ali za ovaj period godine može se naći i više nego pristupačna cena. Iz Beograda, kompanijom Pegasus, let od 28. decembra do 4. januara košta 137 evra po osobi. Na putu do  moje novogodišnje destinacije, imam celodnevnu pauzu u ovom gradu i jako se radujem. Možda se vidimo tamo.

            Amsterdam, Holandija

            Amsterdam. Da li je potrebno reći nešto o ovom gradu a da predhodno niste čuli? Ne znam koliko ga vezuju za period zime i praznika, ali mislim da možete uvek priuštiti sebi uživanje u čulima. Pregršt galerija gde je ulaz besplatan, muzej Van Goga, „Eye“ filmski muzej, vožnja brodićima, poseta botaničkoj bašti, sve vas to čeka tokom dana, kada se oporavite od sinoćne žurke. Mladi idu zbog provoda, stariji zbog kulture. Ugrabite od svega po malo i provedite nezaboravne praznike u Holandiji. Kompanijom Transavia možete leteti iz Beograda od 30. decembra do 6. januara po ceni od 190 evra po osobi.

            Venecija, Italija

Izvor: Lyxplanet

            Venecija. Koliko je zanimljivo izgubiti se u uličicama ovog grada tokom leta, verujem da je potpuni dogadjaj i zimi. Posetite Crkvu Svetog Marka ili uživajte u istoimenom trgu, možda je tokom zimskih meseci prazniji te će biti prilike za jednu dobru fotku. Da li je hladno za vožnju u gondoli, proverite sami! Kompanija WizzAir iz Temišvara leti do Venecije od 30. decembra do 6. januara po ceni od 85 evra. Do Temišvara iz Beograda i Novog Sada imate nekoliko kombi agencija koja vas odvoze i čekaju u povratku za 30 evra po osobi (povratna karta).

            Bukurešt, Rumunija

            Bukurešt. Da li ste ikada planirali da odete u glavni grad Rumunije, zemlje gde su se ljudi opametili i žive sve bolje? Bukurešt nije najlepši grad Evrope ali zasigurno ima svoju čar, široke ulice, ogromnu zgradu parlamenta, te uske ulice nadžidžane kafićima, fontane, lepe parkove, muzeje. Iz Temišvara možete posetiti ovaj grad za samo 24 evra (povratna karta) preko kompanije RyanAir, plus kombi prevoz 30 evra povratna. Datumi su od 28. decembra do 2. januara. Idealan trenutak da probate nešto novo, što je tu a ipak daleko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *